dr. Eva Vrtačič

Asistentka za področje socialne, kulturne in politične antropologije


eva.vrtacic@gmail.com

Eva Vrtačič je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani doktorirala leta 2013. Njena doktorska disertacija z naslovom Uprizarjanje teorije skozi filozofijo, umetnost in telo dr. Shannon Bell je dobila priznanje FDV UL za najboljšo doktorsko disertacijo v tem letu.

Med študijem je bila dve leti urednica Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, več let pa sodelavka iste redakcije.

Od leta 2009 do 2013 je bila zaposlena na AGRFT UL kot mlada raziskovalka, kjer še vedno sodeluje kot članica raziskovalne skupine. Od leta 2008 je pedagoško aktivna na Fakulteti za družbene vede UL, kjer je trenutno zaposlena kot asistentka za predmetno področje kulturne, socialne in politične antropologije.

Je avtorica več znanstvenih člankov, pa tudi člankov o kiber- in popkulturi, prispevkov na konferencah (Cybercultures, ISEA2010 Ruhr, Anglistics at the Century of Change ...) in soavtorica znanstvene monografije Serijska kultura, popularni morilec: Serijski morilec v popularni kulturi.

Je soustanoviteljica in direktorica Inštituta za druga vprašanja Danes je nov dan.